Procedura de raportare a erorilor din RO.A.D 2006
Pentru raportarea erorilor este recomandata utilizarea aplicatiei MapSource:
1. la erorile punctuale (de genul: punct nou, punct gresit amplasat, dublura punct, punct desfiintat) se marcheaza cu steguletul puncte la care se dau denumiri clarificatoare (“gresit amplasat, sterge”, “cutare denumire, nu mai exista”, etc.) si simbolurile corespunzatoare – la erori ar fi de preferat ceva gen stegulet rosu!).
2. la erorile liniare (drumuri deplasate) ar trebui salvata o portiune de track prin zona respectiva si editata pe bucata respectiva cu un nume explicativ; la erorile liniare de denumire (eticheta gresita drum) ar trebui salvata o ruta intre capetele drumului care are denumirea gresita si numele rutei ar trebui sa fie cel al drumului corect; daca sensul unic este gresit orientat/sau schimbat sau inexistent se deseneaza o ruta in sensul corect de parcurgere a drumului, cu explicare in denumirea rutei;La aceste rute trebuie folosita optiunea “Use Auto-Routing” (Edit/Preferences/Routing).)
3. la cladirile lipsa (sau alte suprafete) daca sunt de mici dimensiuni se poate desena o ruta cu conturul aproximativ al acelei cladiri si se da denumirea cladirii respective. La aceste rute trebuie folosita optiunea “Use Direct Routes” (Edit/Preferences/Routing). Daca sunt ceva mai mari, de genul unei balti, sens giratoriu sau lac, ar trebui luat conturul cu un GPS care sa salveze trackuri si apoi transmis la mine insotit de un scurt text.
4. la interdictiile de rutare (stanga, dreapta, inapoi) se salveaza o ruta de unde se pleaca si unde se ajunge incorect cu specificarea acestui lucru uin denumirea rutei. La aceste rute trebuie folosita optiunea “Use Auto-Routing” (Edit/Preferences/Routing).
Toate aceste date se salveaza apoi in formatul nativ MapSource (gdb) si se transmit pe email catre romaniadigitala@rqa.ro.