RQA, dealer de tehnologie Garmin în Romania, are plăcerea să anunţe disponibilitatea noii ediţii a Atlasului Digital al României v13.20, RO.A.D.2021.20.
Continuând în tradiţia binecunoscută deja clienţilor Garmin din România, Atlasul Digital al României se menţine în continuare pe locul I în clasamentul hărţilor de navigaţie rutieră, aducând în plus faţă de ediţia precedentă 2.550,61 km de drumuri, ridicând la un total de 467.579,91 km de căi de comunicaţii rutiere şi navale acoperirea în teritoriu, iar numărul de informaţii de tip punct se ridică în această ediţie la 958.341 puncte împărţite în 535 categorii.
RO.A.D.2021.20 este singura hartă de navigaţie din lume care combină detalii topo cu o structură de drumuri rutabilă – la nivel inclusiv de drumuri de pământ şi poteci – cu adrese poştale de o precizie neegalată, oraşe cu blocuri 3D şi modele minuţios realizate la construcţii vechi, de patrimoniu, sau noi, definitorii pentru peisajul urban actual. Actualizările la hartă sunt constante şi consistente de la o ediţie la alta şi sunt documentate în Jurnalul Hărţii, în care sunt trecute contribuţiile şi autorii acestora, datele la care s-au efectuat precum şi denumirile localităţilor şi planşelor afectate.
Faţă de hărţile comune de pe piaţă, Atlasul Digital al României are un grad de detaliu, acoperire şi actualitate fără egal, în această ediţie fiind introduse nodurile rutiere Slatina, Piatra-Olt, Brăneţ şi Balş de pe DX12, Varianta de Ocolire de Est a Giurgiului, Centura Mihăileşti, porţiunea de autostradă A3 Ungheni-Târgu Mureş împreună cu nodul rutier din Ungheni şi drumul de legătură către Târgu Mureş, Lotul 2 al autostrăzii A10 între Alba Iulia şi Teiuş împreună cu nodul Teiuş, Pasajul de la Mogoşoaia de pe DNCB împreună cu noua configuraţie a turbogiraţiei de la intersecţia DNCB cu Drumul Gării Otopeni, noua configuraţie a segmentului nordic al nodului Bolintin-Deal şi sensului giratoriu aferent de pe A1, Centura Satu Mare precum şi configuraţia temporară a nodului Olteniţa de pe DNCB. S-au introdus podul cu cinci arce de la Vadu, podul între Seini şi Pomi, podul nou peste Ialomiţa de la Şotânga şi s-a reintrodus posibilitatea de calcul automat rute pe Podul refăcut de la Vadu Paşii şi pe podul refăcut peste Arieş de la Turda.
S-au introdus căile ferate din depoul Dej, depoul CFR Progresul şi depoul de tramvaie Giurgiului din Bucureşti precum şi aleile din Parcul Eroilor din Slatina. S-au introdus localităţile Seciu, Boldeşti-Scăeni, Vârtop, Moşneni, Pecineaga, Poiana, Moviliţa, Potârnichea, Topraisar, Biruinţa, Dulceşti şi Vânători la nivel de adrese poştale individuale. S-a introdus traseul de cicloturism Ştrec între Reghin şi Ibăneşti.
S-a introdus accesul detaliat la Lidl şi Altex Slatina, Lidl Balş, Lidl, Penny Market, Kik şi Pepco Luduş, Penny Târgu Mureş, Penny Market Ianca, Penny Mareşal Constantin Prezan din Timişoara, Lidl str. Mureş din Bucureşti, Dedeman, Kaufland şi Penny Mărăşeşti din Focşani. S-au adăugat multe sensuri unice noi, restricţii de viteză precum şi 57 (cincizecişişapte) sensuri giratorii noi.
Pasionaţii de istorie vor descoperi în această ediţie elementele de detaliu (valuri, şanţuri) ale Tell-ului Culturii Otomani de la Căpleni-Drumul Căminului, elementele de detaliu (valuri, şanţuri) ale asezării fortificate getice timpurii de la Cotu-Copălău, elementele de detaliu (punct, valuri, şanţuri, terase, torenţi) ale fortificaţiei de epoca fierului de la Racoş-Dealul Vărăriei/Meszes, s-a reamplasat (ca punct) cetatea dacică de la Pleaşov-La Cetate/Reduta Neamţului. S-au reamplasat elementele de detaliu ale castrului Acidava de la Enoşeşti şi ale castrului Caput Stenarum de la Boiţa-În Rude, s-a corectat aspectul castrului legionar de la Perişoru, elementele de detaliu (punct, val, şanţ) ale fortificaţiei de epocă presupusă romană de la Gurghiu-Valea Sărată, elementele de detaliu (punct, val) ale presupuselor castre romane de la Roşioru şi Lanurile, elementele de detaliu (punct, val) ale presupusului Burgus Roman de la Roşioru, elementele de detaliu (punct, şanţ) ale presupuselor fortificaţii romane de la Tia Mare. S-au introdus elementele de detaliu ale cetăţii medievale Landskrone de la Tălmaciu, s-au completat elementele de detaliu ale cetăţii medievale Arxavia de la Câinenii Mari, elementele de detaliu (valul) ale cetăţii medievale de la Berveni-Holmoş, s-au introdus fortificaţiile (romane? şi primul război mondial) şi urmele circulare de la Cealmagea. S-au introdus de asemenea varii monumente comemorative ale eroilor din cele două războaie mondiale.
Dispunând de un concept original, cu actualizări trianuale, rodul muncii timp de optsprezece ani fără întrerupere a pasionaţilor şi specialiştilor din echipa Proiectului România Digitală, Atlasul Digital al României este opţiunea profesioniştilor din toate domeniile şi unealta preferată de navigaţie a amatorilor de drumeţii în aer liber.
Ediţia actuală are 1,62 GB mărime şi rulează exclusiv pe echipamentele de navigaţie Garmin din linkul de mai jos
http://www.rqa.ro/produs.php?id=442&subcat_id=39&cat_id=19
Atenţionare!
Utilizarea hărţii RO.A.D.2021.20 poate crea dependenţă de calitate, valoare, funcţionalitate şi frumos!