Homepage » Noutăţi » Lansare RO.A.D.2012.30

Lansare RO.A.D.2012.30

Sheba Distribution SRL, reprezentant al firmei Garmin în România, are plăcerea să anunţe disponibilitatea noii ediţii a Atlasului Digital al României v4.30, RO.A.D.2012.30.

Continuând în tradiţia binecunoscută deja clienţilor Garmin din România, Atlasul Digital al României se menţine în continuare pe locul I în clasamentul hărţilor de navigaţie rutieră, aducând în plus faţă de ediţia precedentă peste 13.000 de kilometri de drumuri, ridicând la un total de 250.020,46 km de căi de comunicaţii acoperirea în teritoriu, având localităţi noi la nivel de număr poştal în judeţele Maramureş, Satu Mare, Timiş, Dolj şi Prahova, iar numărul de informaţii de tip punct se ridică în această ediţie la 311.059 puncte împărţite în 437 de categorii.

ROAD2012.30 este singura hartă de navigaţie din lume care combină detalii topo cu o structură de drumuri rutabilă – la nivel inclusiv de drumuri de pământ şi poteci – cu adrese poştale de o precizie neegalată, oraşe cu blocuri 3D şi modele minuţios realizate la construcţii vechi, de patrimoniu, sau noi, definitorii pentru peisajul urban actual. Actualizările la hartă sunt constante şi consistente de la o ediţie la alta şi sunt documentate în Jurnalul Hărţii, în care sunt trecute contribuţiile şi autorii acestora, datele la care s-au efectuat precum şi denumirile localităţilor şi planşelor afectate.

Faţă de hărţile obişnuite de pe piaţă, Atlasul Digital al României are un grad de actualitate fără egal, în această ediţie găsindu-şi locul binemeritat continuarea centurii Aradului si legatura la A1 în dreptul aeroportului din Arad, pasajul rutier de la Câmpina, hobanatul de sub Podul Otopeni, accesul deviat de construcţia metroului din Drumul Taberei precum şi multe cartiere rezidenţiale de dată recentă (Orizont din Buzău, Orhideea Gardens din Bucureşti, etc.), sensuri unice şi giratorii apărute între timp.

Galeria modelelor 3D s-a îmbogăţit cu reprezentarea detaliată a reconstiturii cetăţii medievale de la Râşnov.

Pasionaţii de istorie vor descoperi în această ediţie în premieră elementele de detaliu ale cetăţilor medievale de la Şcheia, Jdioara, Şiria, Poienari (Căpăţânenii Ungureni), Oraţia (Podu Dâmboviţei), Mediaş, Rupea şi Şoimoş, ale bisericilor evanghelice fortificate de la Biertan şi Mediaş, ale abaţiei cisterciene fortificate de la Cârţa, ale curţii medievale cneziale de la Sălaşu de Sus, ale bisericii evanghelice fortificate, cetăţii medievale teutonice de pământ şi ale celei de piatră de la Feldioara, ale cetăţilor romano-bizantine Noviodunum de la Isaccea, Proslaviţa de la Nufăru şi Aegyssus de la Tulcea, ale castrului roman legionar Apulum de la Alba-Iulia, ale celui legionar de la Drajna de Sus, ale castrelor auxiliare de la Boiţa, Olteni, Pojejena, Feldioara (Ucea), Vărădia-Rovină, Bumbeşti-Gară, Inlăceni si de la Mălăeşti-Sfârleanca, reconstituirea traseului zidurilor cetăţilor medievale bastionare turceşti de la Brăila, Isaccea, Babadag şi Constanţa, a castrului roman de marş şi a valurilor de pământ de la Supuru de Sus, a castrului roman de pământ de la Ighiu, a celor două castre romane de marş de la Zalău-Dealul Lupului, ale drumurilor antice, tumulilor, tabiilor turceşti din sec XIX şi cazematelor româneşti din primul război mondial de la Isaccea, a fortificaţiilor de asediu ruseşti de la Brăila (1829) precum şi ridicările topo ale tell-urilor e-neolitice Gumelniţa de la Olteniţa, Sultana-Malul Roşu şi Gheţărie şi Cetăţuie şi Mocuţa de la Luncaviţa.

Dispunând de un concept original, cu actualizări trimestriale, rodul muncii pasionaţilor şi specialiştilor din echipa Proiectului România Digitală , Atlasul Digital al României este opţiunea profesioniştilor din toate domeniile şi unealta preferată de navigaţie a pasionaţilor de drumeţii în aer liber.

Ediţia actuală are 466 MB mărime şi rulează exclusiv pe echipamente de navigaţie Garmin, o listă a acestora fiind disponibilă la linkul de mai jos:
http://www.rqa.ro/produs.php?id=442&subcat_id=39&cat_id=19
Atenţionare!

Utilizarea hărţii ROAD2012.30 poate crea dependenţă de calitate, valoare, funcţionalitate şi frumos!

23 comentarii pe articolul “Lansare RO.A.D.2012.30

  1. Pingback: RO.A.D.2012, noile hărţi GPS pentru România de la Garmin

  2. Buuun! Sa inteleg ca odata cu aparitia RO.A.D.2012.30 este disponibila si varianta pentru PC?

      • Dar pe cand apare varianta mapsource la aceasta minunatie de harta 😀 si de unde se poate cumpara . Va multumesc pt tot efortul depus pt crearea cat mai completa a hartii Romaniei

        • Ţineţi aproape şi o să vedeţi când o să apară. Cât despre unde se poate cumpăra este evident pentru oricine care are timp să acorde mai mult de un click acestui site şi să posteze mesaje la mişto.

          • Dnul Condurateanu.

            Detin un dvd cu navigatie JVC pe un Hyundai SantaFe cumparat în 2008, harta Romaniei fiind una din 2006. Ma intereseaza cand si cum imi voi putea upgrada harta la nivelului anului 2012. Cred ca o parte din banii ce i-am platit pe masina au ajuns si in buzunarele firmei dvs. Nu cred ca e normal sa dau zeci de milioane de lei pe un aparat iar dvs, din considerente ce tin de businessul dvs (piratare etc care pe mine nu ma intereseaza sincer) sa nu pot cumpara upgrada de nicaieri harta, iar dvs sa lansati editii doar pentru anumite tipuri de aparate. Protectia produselor dvs nu trebuie facuta afectand interesele cumparatorilor de buna credinta care v-au dat bani si care au fost convinsi ca le veti oferi upgrade-uri ale hartilor.
            Va rog sa rezolvati aceasta problema. Contrar singura solutie ce imi va ramane va fi sa ma adresez protectiei consumatorului. Va multumesc

          • Stimate Domn,
            Noi nu am avut niciodată portată harta noastră pe aparate JVC.
            Nu vă am în nici-o evidenţă a mea după acest nume, presupunând că vi l-aţi dat pe cel real. Motiv probabil pentru care-mi scrieţi pe forum, în loc să folosiţi adresa de mail a Proiectului, pe care oricine o ştie.
            Dacă nu mă cunoaşteţi personal poate ar fi cazul să aflaţi că nu mă impresionează ameninţările de niciun fel. Faceţi ce aveţi de făcut!
            Păcat că nu vă interesează problema pirateriei. Nici pe mine nu mă interesează oameni care nu încep cu un Bună Ziua, cu atât mai mult cât au dat ei pe maşinile dumnealor şi presupunerile ridicole pe care le fac aceştia în legătură cu presupuse comisioane pe care le-am fi încasat noi la vânzarea acelor maşini.
            Dacă aveţi să-mi comunicaţi ceva civilizat şi la concret, vedem ce facem în continuare, dacă nu, nu.

          • Buna ziua,

            Marturisesc ca nu v-am dat buna ziua fiind suparat. Nu mi se pare normal sa desfasurati tot aceste tehnici de relatii publice in jurul produsului dvs (unul foarte bun, sunt convins) ocolind o problema simpla: ce faceti cu cei care au cumparat legal Ro.A.D 2006 si vor acum Ro.A.D 2012?
            Revenind, numele meu este real, masina este un Hyundai Santa Fe, daca ajuta va dau datele de identificare ale acesteia.
            Nu se poate sa nu aveti cunostinta ca harta Ro.A.D este instalata pe aparatele Garmin GVN 53 de pe Hyundai Santa Fe, din fabrica cu JVC KW-AVX710. Daca harta a fost montata fara acordul dvs, dati-mi va rog de stire. Daca nu, am tot dreptul sa beneficiez de upgrade-ul hartii. Din cate am vazul ulterior (si imi puteati spune aceasta) Ro.A.D functioneaza si pe GVN 52. Imi puteti spune va rog: functioneaza si pe GVN 53? Va scriu direct pentru ca nu am timp sa scotocesc pe site in aflarea unei raspunsului la o intrebare simpla). Continui sa cred ca problema contrafacerii nu ma priveste si nu trebuie sa aiba prioritate pentru dvs – prioritar trebuie respectul fata de clientii dvs, cum nici pe dvs nu va intereseaza de unde scot banii sa cumpar produsul in cauza. Ma intereseaza acest tip de respect, nu sa imi dati buna ziua sau nu.

          • Stimate Domnule Cireaşă,
            Aş dori să ştiu UNIT ID-ul aparatului GVN-53 pe care îl aveţi. Îl găsiţi în setări sistem despre. Trecând peste absurdităţile de genul “am tot dreptul sa beneficiez de upgrade-ul hartii” sau “problema contrafacerii nu ma priveste si nu trebuie sa aiba prioritate pentru dvs” pot să confirm că ROAD2012 funcţionează într-adevăr pe GVN-52 pentru că am găsit un proprietar de asemenea aparat care a fost dispus să ne lase să testăm pe aparatul domniei sale. Nu am ocolit nimic, doar că lucrurile astea necesită timp şi nu pot să le pun în circulaţie fără să fiu sigur că funcţionează. Abia ieri de exemplu am trimis upgrade-ul la 2012 la posesorii de StreetPilot C5xx, îl aveam de câteva luni, dar nu găsisem pe cineva dispus să îl testeze. Ca dovadă că a trebuit ulterior să schimbăm procedura de instalare în urma concluziilor acestor teste.
            Şi iarăşi nu sunt de acord cu ideea că dacă aveţi bani, nu trebuie să daţi bună ziua… Oi fi eu de modă veche. Fiţi convins, domnule Cireaşă, că doresc să vă servesc, pe Dvs. şi pe ceilalţi posesori de GVN-53 din ţara asta şi din altele vecine în măsura în care acest lucru este tehnic fezabil şi nu atinge drepturile de copyright asupra hărţii ROAD2012. De ce nu aţi făcut upgrade de la ROAD2006 la ROAD2008, de exemplu, dacă ardea atât de tare? De ce nu vă actualizaţi harta Europei de pe aparat?
            Bănuieşte toată lumea de ce… Pentru că vreţi ce e mai bun, nu?
            Deci, aştept UNIT ID-ul. O zi bună vă doresc în continuare.

          • Bună Ziua,

            Începând de astăzi există posibilitatea încărcării ROAD2012 ŞI pe GVN-53.
            Vă aşteptăm aşadar la magazin să vă actualizaţi hărţile cu ajutorul unei taxe de upgrade NxtROAD sau un abonament AllROAD .

  3. Dear mister Condurateanu,

    I am very interested for downloading RO.A.D.2012.30. Does RO.A.D.2012.30 use standard Romanian language? (Hopefully understandble for me) Or is it possible to switch language to English?

    Thank you for this exellent product
    Elooi Verstraete

  4. buna ziua stimate domn! incerc de ceva vreme sa ma dumiresc daca este posibil sa incarc harti pe un aparat garmin 3 plus. nu stiu daca expunandu-va dvs problema ma adresez cui trebuie pentru un raspuns care sa ma ajute, dar in situatia in care aveti mai multe cunostinte despre aparatele GPS Garmin decat mine, v-as fi recunoscator daca m-ati indruma spre cineva care sa ma lumineze. va multumesc anticipat!

    • Buna Ziua si Dvs.
      Garmin III+ este un aparat foarte vechi cu memorie foarte mica si care stie doar harti non-NT. Toate hartile moderne si actuale sunt NT. Aparatul acela poate fi cel mult folosit cu bucatele din ROAD2006 ca rutare, sau pentru culegere de trackuri, dar fara prea mare precizie.
      Cele bune,
      Bogdan Condurateanu

  5. Buna ziua,am achizitionat acum 2 ani un gps garmin 205w cu harta ROAD 2008 cu licenta.Cum pot sa fac update la ROAD 2012 si cat m-ar costa?

  6. Buna ziua, daca am un telefon Nokia N82 si o tableta Asus TF201, pot instala ultima versiune, RO.A.D.2012.30? Ce pasi ar fi de urmat? Aceasta varianta beneficiaza de update-rui? Multumesc

  7. Buna ziua, am o intrebare : nokia 5800 am instalat Garmin City Navigator Europe NT 2012 30,este aceasi harta ROAD2012.30 ? .Care este diferenta .ceea mai noua harta este Garmin City Navigator Europe NT 2012 40 Full Europe . Multumesc

    • Bună Ziua,
      CNE = City Navigator Europe este un produs al Garmin International.
      ROAD = ROmania Atlasul Digital, este produsul nostru. Incidental, ROAD nu este compatibil cu Nokia 5800.
      Cele bune,
      Bogdan Condurăţeanu

  8. Multumesc pentru raspuns numai pe app. gps road 2012.

  9. Buna ziua!
    As dori sa stiu daca, in urma upgradarii firmware-ului unui aparat Garmin 250, acesta va dispune si de functii suplimentare gen junction view sau lane assist.
    Multumesc.

    • Buna Ziua,
      Din pacate, nu. Firmware upgrades-urile de la Garmin au adaugat extrem de rar functionalitati noi la cele existente in versiunea princeps la aparate. Iar Nuvi 250 este un aparat tare vechi…
      Cele bune